Siirry pääsisältöön

Opi piirtämään muotiaArt Houselta ilmestyi juuri kätevä opas muotipiirtämiseen.
Jos ihmisen piirtäminen tuottaa harmaita hiuksia niin kannattaa kääntyä tämän teoksen puoleen. Piirrä ja suunnittele muotia on näppärä opas ihmisvartalon ja vaatteiden sekä asusteiden piirtämiseen. Kirjassa opastetaan vaihe vaiheelta miten ihmisfiguuri piirretään ja sen jälkeen opetellaan muodin luomista. Kirja on suunnattu niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin muodin ystäville, ja ennenkaikkea niille, jotka haaveilevat oman malliston luomisesta. Ja vaikka omalle vaatemallistolle ei olisikaan juuri nyt tarvetta niin mielestäni jo tuo ihmisfiguurin piirtämään oppiminen on hyödyllinen taito. Itseäni monesti turhauttaa ja harmittaa etten osaa piirtää kunnolla ihmistä, tai mitään muutakaan, ja monesti myös kaipaisin yksinkertaista opastusta ja mallia miten tätä taitoa voisi harjoitella ja kehittää.

Kirjasta löytyy maailmankuulujen vaatesuunnittelijoiden haastatteluja, joissa he kertovat mm. miten ovat päätyneet alalle, millainen heidän tyylinsä on piirtää ja mikä heitä inspiroi.


Piirtäminen näyttää helpolta kun katsoo kirjaa ja sen ohjeita ja mallikuvia. Huomasin monesti ajattelevani, että kyllähän minä nyt tuollaisen saan aikaiseksi, varsinkin kun mallikuvat ovat niin selkeät ja "kopioitavissa" omaan tyyliin sopiviksi. Mutta eipä se sitten kuitenkaan niin helppoa ollutkaan. Ihmisfiguurini vaati kolminkertaisen määrän paperia, näppäränä tyttönä ajattelin, että piirrän sen puoliskaan A4:een, mutta sitten jouduin lisäämään vielä kaksi samankokoista palaa lisää. Mittasuhteet näyttävät yhtäkkiä katsottuna vääristyneiltä, pää näyttää pieneltä ja raajat ylimittaisilta - vaikka teinkin ohjeiden mukaan. Muistan ajatelleeni samoin jo silloin joskus opiskeluaikana kun vastaavia piirroksia harjoittelimme. Vaatteiden luomisessa taas pään sisällön tyhjääminen paperille ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin olisi voinut kuvitella, ainakaan tällaiselle amatöörille. Laskosten, muotoleikkausten, saumojen ja kankaan ilmeen kuvaaminen piirtäen on haasteellista sekin ja vaatii paljon harjoitusta, mutta harjoitus tekee mestarin kuten sanotaan. Minulla vain on sellainen paha tapa ajatella, että kaiken pitäisi onnistua heti.

Tämä kirja sopii aloittelijalle ja kokeneemmallekin piirtäjälle.
Se sopii harrastajalle ja alaa opiskelevalle.
Tämä kirja on jokaiselle muodista kiinnostuneelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…