Siirry pääsisältöön

Opi piirtämään muotiaArt Houselta ilmestyi juuri kätevä opas muotipiirtämiseen.
Jos ihmisen piirtäminen tuottaa harmaita hiuksia niin kannattaa kääntyä tämän teoksen puoleen. Piirrä ja suunnittele muotia on näppärä opas ihmisvartalon ja vaatteiden sekä asusteiden piirtämiseen. Kirjassa opastetaan vaihe vaiheelta miten ihmisfiguuri piirretään ja sen jälkeen opetellaan muodin luomista. Kirja on suunnattu niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin muodin ystäville, ja ennenkaikkea niille, jotka haaveilevat oman malliston luomisesta. Ja vaikka omalle vaatemallistolle ei olisikaan juuri nyt tarvetta niin mielestäni jo tuo ihmisfiguurin piirtämään oppiminen on hyödyllinen taito. Itseäni monesti turhauttaa ja harmittaa etten osaa piirtää kunnolla ihmistä, tai mitään muutakaan, ja monesti myös kaipaisin yksinkertaista opastusta ja mallia miten tätä taitoa voisi harjoitella ja kehittää.

Kirjasta löytyy maailmankuulujen vaatesuunnittelijoiden haastatteluja, joissa he kertovat mm. miten ovat päätyneet alalle, millainen heidän tyylinsä on piirtää ja mikä heitä inspiroi.


Piirtäminen näyttää helpolta kun katsoo kirjaa ja sen ohjeita ja mallikuvia. Huomasin monesti ajattelevani, että kyllähän minä nyt tuollaisen saan aikaiseksi, varsinkin kun mallikuvat ovat niin selkeät ja "kopioitavissa" omaan tyyliin sopiviksi. Mutta eipä se sitten kuitenkaan niin helppoa ollutkaan. Ihmisfiguurini vaati kolminkertaisen määrän paperia, näppäränä tyttönä ajattelin, että piirrän sen puoliskaan A4:een, mutta sitten jouduin lisäämään vielä kaksi samankokoista palaa lisää. Mittasuhteet näyttävät yhtäkkiä katsottuna vääristyneiltä, pää näyttää pieneltä ja raajat ylimittaisilta - vaikka teinkin ohjeiden mukaan. Muistan ajatelleeni samoin jo silloin joskus opiskeluaikana kun vastaavia piirroksia harjoittelimme. Vaatteiden luomisessa taas pään sisällön tyhjääminen paperille ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin olisi voinut kuvitella, ainakaan tällaiselle amatöörille. Laskosten, muotoleikkausten, saumojen ja kankaan ilmeen kuvaaminen piirtäen on haasteellista sekin ja vaatii paljon harjoitusta, mutta harjoitus tekee mestarin kuten sanotaan. Minulla vain on sellainen paha tapa ajatella, että kaiken pitäisi onnistua heti.

Tämä kirja sopii aloittelijalle ja kokeneemmallekin piirtäjälle.
Se sopii harrastajalle ja alaa opiskelevalle.
Tämä kirja on jokaiselle muodista kiinnostuneelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…