Siirry pääsisältöön

Inspiraation lähteillä


Kustannus Mäkelän uutuuskirjasta inspiroituneena syntyivät nämä aaltopahvisydämet. Ensin ajattelin tehdä niistä roikkuvan ketjukoristeen mutta sitten silmäni osuivat seinällä joutilaana olleeseen villiviinikranssiin, jonka olin aiemmin jo koristellut hortensian kukkasin.
Kransseja meidän huushollista tosiaan löytyy, syksyllä hamstrasin villiviinin köynnöksiä ja koivun oksia kun olivat vihdoin paljaita ja helposti työstettävissä, nyt niitä kransseja on sitten siellä täällä odottamassa "vaatetta" ylleen.
Nämä aaltopahvisydämet ovat yksinkertaisuudessaan varsin suloisia ja kauniita pieniä yksityiskohtia, ja kovin ovat monikäyttöisiä. Mielessäni jo hahmottelin, että näistä saisi kivat "tagit" lahjapaketteihin, tai paikkakortit juhliin.

Leikkasin ensin paperista sydämen kaavan ja sen avulla leikkasin sydämet aaltopahvista. Pahvin otin tukevasta pahvilaatikosta, pahvin paksuus ehkä n. 2-3mm. Leikkaamisen jälkeen revin aaltopahvin pintakerroksesta osan pois ja leimailin jäljelle jääneeseen pintaan kuvioita. 
Lisäksi käytin jämälaatikoistani löytyneitä paperiperhosia, kuvia, tekstejä ja muita koristeita.

Täytynee laittaa paremmat kuvat kunhan saan kuvattua nämä uudelleen päivänvalossa.
Ja muutoinkin vielä melko hakuammuntaa tämä kuvaaminen kun kamera on uusi ja ollut käytössä vasta viikon. En meinaa millään tottua siihen, että kuva näkyykin isona ruudulla ja että kuvaamisen voi hoitaa ruutua näpäytämällä. Onkohan liian nykyteknistä meikäläiselle..


Tätä kirjaa käytin inspiraation lähteenä.
Lisäinfoa löydät tästä ja parista muusta Kustannus Mäkelän uutuuskirjasta täältä.
Hyvää yötä ja huomenta -
Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…