Siirry pääsisältöön

Inspiraation lähteillä


Kustannus Mäkelän uutuuskirjasta inspiroituneena syntyivät nämä aaltopahvisydämet. Ensin ajattelin tehdä niistä roikkuvan ketjukoristeen mutta sitten silmäni osuivat seinällä joutilaana olleeseen villiviinikranssiin, jonka olin aiemmin jo koristellut hortensian kukkasin.
Kransseja meidän huushollista tosiaan löytyy, syksyllä hamstrasin villiviinin köynnöksiä ja koivun oksia kun olivat vihdoin paljaita ja helposti työstettävissä, nyt niitä kransseja on sitten siellä täällä odottamassa "vaatetta" ylleen.
Nämä aaltopahvisydämet ovat yksinkertaisuudessaan varsin suloisia ja kauniita pieniä yksityiskohtia, ja kovin ovat monikäyttöisiä. Mielessäni jo hahmottelin, että näistä saisi kivat "tagit" lahjapaketteihin, tai paikkakortit juhliin.

Leikkasin ensin paperista sydämen kaavan ja sen avulla leikkasin sydämet aaltopahvista. Pahvin otin tukevasta pahvilaatikosta, pahvin paksuus ehkä n. 2-3mm. Leikkaamisen jälkeen revin aaltopahvin pintakerroksesta osan pois ja leimailin jäljelle jääneeseen pintaan kuvioita. 
Lisäksi käytin jämälaatikoistani löytyneitä paperiperhosia, kuvia, tekstejä ja muita koristeita.

Täytynee laittaa paremmat kuvat kunhan saan kuvattua nämä uudelleen päivänvalossa.
Ja muutoinkin vielä melko hakuammuntaa tämä kuvaaminen kun kamera on uusi ja ollut käytössä vasta viikon. En meinaa millään tottua siihen, että kuva näkyykin isona ruudulla ja että kuvaamisen voi hoitaa ruutua näpäytämällä. Onkohan liian nykyteknistä meikäläiselle..


Tätä kirjaa käytin inspiraation lähteenä.
Lisäinfoa löydät tästä ja parista muusta Kustannus Mäkelän uutuuskirjasta täältä.
Hyvää yötä ja huomenta -
Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…