Siirry pääsisältöön

Onnenhuokauksia - TSI kosmetiikkaaherkkuja mielelle ja keholle
Noora Al-Ani & Tiia Javanainen
Otava 

Ruokakirjat eivät maailmasta lopu. Mutta onneksi niissä on toisinaan jokin juju.
Tämän kirja kiintopiste on omatekoiset kauneudenhoitotuotteet. Juuri tämän aihepiirin kirjaa olenkin toivonut. Tykkään muutoinkin tehdä DIY-juttuja kädentaitojen muodossa, joten on aina kiva saada lisää ideoita must-to-do-listalle. Sen lisäksi minua on aina kiinnostanut se mitä kaikkea kotikutoisesti voikaan tehdä, kaikkea ei ole pakko ostaa kaupasta ja itsetehden saa itse toimia laaduntarkkailijana. 
Tämän kirjan kosmetiikkatuotteet on tehty sillä ajatuksella, että mitä ei voi syödä, sitä ei iholle laiteta.

Kirjasta löytyy parisenkymmentä kauneudenhoitoon sopivaa tuotetta kasvonaamioista kuorintaan. Lisäksi löytyy ohjeita hiusnaamioiden, huulirasvan, vartalovoin ja jalkakylvyn tekemiseen.
Mansikka-kookoshiusnaamio
Tiramisu-kasvonaamio
Bubblegum-huulikiilto
Mandariini-lime-vartalovoi
Ruusutee-jalkakylpy

Niin, löytyyhän kirjasta saman verran myös niit syötäviäkin herkkuja. Monilla resepteillä on hauskat nimet, vai onko Juttuvesi sinulle tuttu juttu?
Resepteissä keskitytään helppoihin ja nopeasti tehtäviin lisäkkeisiin, jälkkäreihin ja juomiin.
Granaattiomena-guacamole
Mantelipesto ja tzatziki
Bataattiraskikset, kurkkuveneet ja savujuustosalaatti
Panna cotta, smoothiet ja Sangria
- kaikki siis sellaisia, joita voi popsia sellaisenaan tai lisätä pirskeiden tai pippaloiden ruokalistalle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…