Siirry pääsisältöön

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus


Mitä homeopatia on?
Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija.
Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen.
Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia.
Homeopaattinen lääke palauttaa elinvoiman tasapainon, jolloin myös oireet häviävät.
Homeopatian peruskäsitteet ovat:
  • kaltaisuusperiaate
  • potensoitu lääke
  • yhden lääkkeen käyttö kerrallaan
  • minimaalinen annos yhtä lääkeainetta kerrallaan
    - Jos paraneminen käynnistyy, homeopaattista lääkitystä ei tarvitse toistaa. Homeopaattisia lääkkeitä ei tarvitse syödä kuureina. Klassisen homeopatian periaatteiden mukaan homeopaattista lääkettä ei anneta uudelleen, mikäli paraneminen on alkanut.
  • lääkeaineet testattu terveillä ihmisillä
Homeopatiassa noudatetaan luonnollista paranemisen lakia, Heringin lakia. Hering oli saksalainen lääkäri ja homeopaatti. Heringin lain mukaan paraneminen tapahtuu keskeltä ääreisosiin, sisältä ulospäin ja ylhäältä alas.
Homeopaattiset lääkkeet ovat peräisin luonnosta: kasveista, mineraaleista, metalleista ja eläinkunnasta. Homeopaattisia lääkkeitä on noin 3000 ja joukossa on monia sellaisia, joita homeopaattien on tapana käyttää useammin kuin toisia. Tiettyjen lääkeaineiden oirekuva on erittäin laaja ja toistuu monilla potilailla. Homeopatiassa puhutaan myös ihmistyypeistä lääkeaineiden kohdalla.
Homeopaattinen paranemiskriisiVarsinkin kroonisia sairauksia hoidettaessa fyysiset oireet saattavat pahentua väliaikaisesti homeopaattisen lääkityksen jälkeen. Vanhat unohtuneet oireet saattavat antaa merkkejä. Tämä paranemiskriisi on myönteinen merkki.
Homeopatia ei kilpaile koululääketieteen kanssa, vaan se on hyvä vaihtoehto sen rinnalla. Homeopaatit eivät tee diagnoosia tai vastusta lääkärissä käyntiä. Homeopatia ei korvaa välttämättömiä leikkauksia tai toimenpiteitä. Homeopaattinen lääkehoito perustuu kokonaisvaltaiseen, yksilölliseen hoitoon. Homeopatian ja koululääketieteen näkemys sairaudesta on täysin päinvastainen. Homeopatia tarkastelee ihmistä kehon, mielen ja hengen kokonaisuutena.
Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus – Otava 2015 (ensipainos 1999) on kattava perustietopaketti homeopatiasta, sen historiasta, käytöstä ja homeopaattisista lääkkeistä. Kirjassa esitellään lääkeaineita niin lapsille, nuorille, raskaanaoleville, vastasyntyneille, urheilijoille, vaihdevuosista kärsiville kuin vanhuksillekin. Kirjan kolmas kappale esittelee vaivoja ja niiden hoitoa. Tästä kappaleesta voit siis hakea vaivasi mukaan lääkevaihtoehtoja esimerkiksi hammasvaivoihin, heinänuhaan, lihaskipuun, kuumeeseen, pistoksiin, korvatulehduksiin, vatsavaivoihin, sekä myös pelkotiloihin.
Neljännessä kappaleessa esitellään Materia medica eli homeopaattisia lääkeainekuvauksia, eli mihin mikäkin lääke soveltuu, mitkä ovat käyttöalueet ja modaliteetit.
Kirjan lopusta löytyy vielä tiivistettynä vaivat ja niihin soveltuvat lääkkeet ja toisinpäin eli lääkkeet ja vaivat.
Homeopatia on todella mielenkiintoista ja kiehtovaa. Olisi todella houkuttelevaa päästä homeopaatin vastaanotolle ja saada täydellinen analyysi itsestä ja lääkkeistä, jotka juuri minulle sopivat. Homeopaatin vastaanotto nimittäin eroaa ihan täydellisesti perinteisestä lääkärin vastaanotosta ja haastattelusta. Homeopaatti tarkkailee potilasta ja kiinnittää huomiota niin eleisiin, ilmeisiin, tunteisiin, ajatuksiin kuin fyysisiinkin yksityiskohtiin. Kaikella on merkityksensä. Ja se kaikki vaikuttaa oikean lääkeaineen valintaan.


Kommentit

  1. Minulle homeopatia on melko uusi käsite. Mutta kuulostaa todella kiinnostavalta, täytyy myöntää! Itse olen kärsinyt muutamista oireista, joihin ei ole apua löytänyt. Tämä onkin sellainen, jota ehdottomasti voisin kokeilla. Kiitos vinkistä!
    https://www.torinrohdos.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Iloisiin tappamisiin & Ihan v*tun onnellinen

Maiju Markkasen ja Tero Tiittasen Iloisiin tappamisiin ja muita työpaikkamokia on humoristinen ja viihdyttävä teos, joka kokoaa yhteen suomalaisia työelämän kommelluksia ja mokia. Kirja tarjoaa lukijalle mahdollisuuden nauraa arjen kömmähdyksille ja muistuttaa, että virheistä voi oppia – ja niille voi myös nauraa. Teoksen vahvuus on sen kepeä ote, joka tekee lukukokemuksesta miellyttävän. Tarinat vaihtelevat bisnesmaailman sattumuksista hoitoalan kommelluksiin, ja mukana on myös uskomattomia ja riemastuttavia anekdootteja päiväkodeista ja kaupan kassalta. Kirja sopii erityisesti niille, jotka kaipaavat nauruterapiaa ja haluavat keventää työelämän paineita. Maiju Markkanen & Tero Tiittanen Iloisiin tappamisiin ja muita työpaikkamokia Into 2025 Monica Sweeneyn Ihan v*tun onnellinen on humoristinen ja suorasukainen tehtäväkirja , joka yhdistää mindfulnessin ja itsetutkiskelun ronskiin huumoriin. Kirja tarjoaa tehtäviä, joiden avulla lukija voi päästää irti negatiivisuudesta ja keskit...

Kotikeittiön rohdot

Ihana lisä rohtokirjojeni joukkoon on tämä Readme.fi:n julkaisema uutuus Kotikeittiön rohdot (Raija Kivimetsä) Oppaan ohjeilla ja vinkeillä löydät vaivoihisi hoidon keittiöstäsi sen sijaan, että turvautuisit lääkekaapin sisältöön. Toki aina pitää järki päässä pitää eikä omin päin saa lopettaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Mutta suosittelen silti tutustumaan tähän kirjaan, voit yllättyä mitä kaikkea hyvää kaapeistasi löytyykään. Moni tuttu raaka-aine pitää sisällään melkoisia yllätyksiä. Tomaatti, sipulit, kaalit, mustapippuri, sitruuna ja hunaja näin ensitöikseen mainittuna ovat mahtavia terveyspommeja - nautit niitä sitten yksin tai yhdessä. Myös monet yrtit, öljyt, mausteet ja marjat ovat monella tapaa hyödyllisiä terveydellemme. Kirsikka auttaa kihtiin, tyrni hoitaa limakalvoja ja ehkä monen yllätykseksi marja-aronia se vasta mahtava tapaus onkin! Aronia on marjojen kuningas, siinä on runsaasti kivennäisaineita ja C-vitamiinia. Se tekee hyvää aivoille ja sydämelle sekä poistaa tu...

Tenavat tasapainoon

Lapsi oppii oman käyttäytymisensä säätelyä vain sopivasti kuormittuneena. Miellämme lapsen helposti huonokäytöksiseksi, jos hänen käyttäytymisensä ei mielestämme sovi tilanteeseen. Esimerkiksi sukujuhlissa energiaa pursuvaa ja liikkeeseen pyrkivää lasta pidetään usein kurittomana. Näennäisesti huonossa käyttäytymisessä on kuitenkin kyse oman kuormituksen säätelystä. "Samalla tavoin kuin aikuinen purkaa kuormitustaan esimerkiksi liikkumalla tai menemällä lepäämään, myös lapsi säätelee omaa kuormitustaan”, kertoo Tenavat tasapainoon -kirjan kirjoittanut toimintaterapeutti Merja Tompuri . ”Lapset eivät toki valitse toimintaansa ajatellen, että tilanne on kuormittava ja nyt vähennän stressiä liikkeen avulla, vaan säätely tapahtuu automaattisesti keskushermoston ohjaamana.” Jos säätelyyn ei ole mahdollisuutta tai jos sen tarve sivuutetaan, kuormitus kasvaa liian suureksi. Silloin ihminen, niin aikuinen kuin lapsi, voi huonosti. Kuormitus ei itsessää...