Siirry pääsisältöön

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus


Mitä homeopatia on?
Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija.
Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen.
Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia.
Homeopaattinen lääke palauttaa elinvoiman tasapainon, jolloin myös oireet häviävät.
Homeopatian peruskäsitteet ovat:
  • kaltaisuusperiaate
  • potensoitu lääke
  • yhden lääkkeen käyttö kerrallaan
  • minimaalinen annos yhtä lääkeainetta kerrallaan
    - Jos paraneminen käynnistyy, homeopaattista lääkitystä ei tarvitse toistaa. Homeopaattisia lääkkeitä ei tarvitse syödä kuureina. Klassisen homeopatian periaatteiden mukaan homeopaattista lääkettä ei anneta uudelleen, mikäli paraneminen on alkanut.
  • lääkeaineet testattu terveillä ihmisillä
Homeopatiassa noudatetaan luonnollista paranemisen lakia, Heringin lakia. Hering oli saksalainen lääkäri ja homeopaatti. Heringin lain mukaan paraneminen tapahtuu keskeltä ääreisosiin, sisältä ulospäin ja ylhäältä alas.
Homeopaattiset lääkkeet ovat peräisin luonnosta: kasveista, mineraaleista, metalleista ja eläinkunnasta. Homeopaattisia lääkkeitä on noin 3000 ja joukossa on monia sellaisia, joita homeopaattien on tapana käyttää useammin kuin toisia. Tiettyjen lääkeaineiden oirekuva on erittäin laaja ja toistuu monilla potilailla. Homeopatiassa puhutaan myös ihmistyypeistä lääkeaineiden kohdalla.
Homeopaattinen paranemiskriisiVarsinkin kroonisia sairauksia hoidettaessa fyysiset oireet saattavat pahentua väliaikaisesti homeopaattisen lääkityksen jälkeen. Vanhat unohtuneet oireet saattavat antaa merkkejä. Tämä paranemiskriisi on myönteinen merkki.
Homeopatia ei kilpaile koululääketieteen kanssa, vaan se on hyvä vaihtoehto sen rinnalla. Homeopaatit eivät tee diagnoosia tai vastusta lääkärissä käyntiä. Homeopatia ei korvaa välttämättömiä leikkauksia tai toimenpiteitä. Homeopaattinen lääkehoito perustuu kokonaisvaltaiseen, yksilölliseen hoitoon. Homeopatian ja koululääketieteen näkemys sairaudesta on täysin päinvastainen. Homeopatia tarkastelee ihmistä kehon, mielen ja hengen kokonaisuutena.
Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus – Otava 2015 (ensipainos 1999) on kattava perustietopaketti homeopatiasta, sen historiasta, käytöstä ja homeopaattisista lääkkeistä. Kirjassa esitellään lääkeaineita niin lapsille, nuorille, raskaanaoleville, vastasyntyneille, urheilijoille, vaihdevuosista kärsiville kuin vanhuksillekin. Kirjan kolmas kappale esittelee vaivoja ja niiden hoitoa. Tästä kappaleesta voit siis hakea vaivasi mukaan lääkevaihtoehtoja esimerkiksi hammasvaivoihin, heinänuhaan, lihaskipuun, kuumeeseen, pistoksiin, korvatulehduksiin, vatsavaivoihin, sekä myös pelkotiloihin.
Neljännessä kappaleessa esitellään Materia medica eli homeopaattisia lääkeainekuvauksia, eli mihin mikäkin lääke soveltuu, mitkä ovat käyttöalueet ja modaliteetit.
Kirjan lopusta löytyy vielä tiivistettynä vaivat ja niihin soveltuvat lääkkeet ja toisinpäin eli lääkkeet ja vaivat.
Homeopatia on todella mielenkiintoista ja kiehtovaa. Olisi todella houkuttelevaa päästä homeopaatin vastaanotolle ja saada täydellinen analyysi itsestä ja lääkkeistä, jotka juuri minulle sopivat. Homeopaatin vastaanotto nimittäin eroaa ihan täydellisesti perinteisestä lääkärin vastaanotosta ja haastattelusta. Homeopaatti tarkkailee potilasta ja kiinnittää huomiota niin eleisiin, ilmeisiin, tunteisiin, ajatuksiin kuin fyysisiinkin yksityiskohtiin. Kaikella on merkityksensä. Ja se kaikki vaikuttaa oikean lääkeaineen valintaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…