Siirry pääsisältöön

Kaunista risuista



Mahtaako ihmiset tietää miten ihania juttuja risuista voi tehdä? 
Nyt on pakko mainostaa Tarja Heikkilän iki-ihanaa kirjaa Kaunista koivurisuista! 

Itse olen tehnyt jo vuosia kransseja itselle ja läheisilleni koivunrisuista. Rakastan eritoten riippakoivun pitkiä oksia ja mitä enemmän on urpuja sen parempi. Olen myös ollut tietoinen siitä mihin kaikkeen koivu taipuu, mutta yleensä se on jäänyt vain ajatuksen tasolle, toteutusta vaille. Mutta nyt inspiraatio ja innostus heräsivät jälleen! Kirja on ihana isolla I:llä, oi että, ihan henkeäsalpaavan kauniita juttuja, ja niin minun tyylisiäni. Rakastan koukeroita ja köynnöksiä, ja niitähän tässä kirjassa piisaa.

Visuaaliselta ilmeeltään kirja on selkeä, kuvat ovat ainakin minun mielestäni selkeitä ja laadukkaita. Ja kuvia on todella paljon, mikä on aina plussaa. Töistä on siis sekä kuvallisia että sanallisia ohjeita.

Kirjassa käydään läpi risutyöskentelyn perusteet risujen keruusta, varastoinnista ja esikäsittelystä. Lisäksi kerrotaan työvälineistä ja miten rautalankaa käytetään, unohtamatta hyödyllistä tietoa hyvästä työasennosta ja siitä miten risutöitä säilytetään ja huolletaan.

Ideoita kirjasta saa riittämiin, ja omasta kokemuksestani voin sanoa, että risujen kanssa työskentely on terapeuttista sekä melko helppoa. Jos olet ihan vasta-alkaja, niin aloita helpommista töistä, tunnustele miltä risut materiaalina tuntuu ja samalla saat harjoitusta rautalangan kanssa työskentelystä.

Ohjeissa näkyy siis paljon kiemuroita, sydämiä ja väkkäröitä. 
Sivun 78. ”Sano se risuin”-työ on aivan ihana! Enpä ole aiemmin ajatellut, että risuista voisi tehdä myös sanoja tai kirjaimia. Ja miten kauniilta työ valmiina näyttääkään. Todella valloittava! Tämä vaatii kyllä jo hieman harjoittelua, että saa kirjaimet näyttämään siltä miltä pitää, mutta eiköhän siitäkin harjoittelulla selviä.

Risuista voi tehdä myös kolmiulotteisia töitä kuten amppeleita ja kulhoja.

Risutyöt sopivat talveen ja jouluun, eli nyt olisi otollisin aika lukaista läpi tämä kirja ja mennä luontoon haalimaan oksia. 
Itse keräilen risut ”paljaaseen” aikaan, eli silloin kun lehdet eivät ole vielä puhjenneet tai syksyllä kun lehdet ovat tippuneet. Kylmään aikaan oksia tietysti täytyy hieman lämmitellä, 
jotta eivät katkeile ja murru. 
Oksiahan ei saa puista ilman maanomistajan lupaa kerätä, ja itse yleensä yritänkin silmäillä ja etsiä maahan tippuneita oksia tai sitten jos jossakin on puita kaadettu niin haen materiaalit sieltä. 
Myös tuulenpesät on hauska materiaali jo sellaisenaankin!

Joulua ja talvea ajatellen voisi tehdä ainakin jäälyhdyn, risutulppaaneja, risutähden, pukin ja tonttumaan tonttujen ja mökin kera. Kranssi on aina helppo ja hyvä tunnelman tuoja, ja se on kiva vaikka lahjaksikin. 

Lisätietoa kirjailijasta ja risuista löytyy täältä.

Teksti luotu arvostelukappaleen pohjalta.

Terveisin,
Suvikukka2014






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Iloisiin tappamisiin & Ihan v*tun onnellinen

Maiju Markkasen ja Tero Tiittasen Iloisiin tappamisiin ja muita työpaikkamokia on humoristinen ja viihdyttävä teos, joka kokoaa yhteen suomalaisia työelämän kommelluksia ja mokia. Kirja tarjoaa lukijalle mahdollisuuden nauraa arjen kömmähdyksille ja muistuttaa, että virheistä voi oppia – ja niille voi myös nauraa. Teoksen vahvuus on sen kepeä ote, joka tekee lukukokemuksesta miellyttävän. Tarinat vaihtelevat bisnesmaailman sattumuksista hoitoalan kommelluksiin, ja mukana on myös uskomattomia ja riemastuttavia anekdootteja päiväkodeista ja kaupan kassalta. Kirja sopii erityisesti niille, jotka kaipaavat nauruterapiaa ja haluavat keventää työelämän paineita. Maiju Markkanen & Tero Tiittanen Iloisiin tappamisiin ja muita työpaikkamokia Into 2025 Monica Sweeneyn Ihan v*tun onnellinen on humoristinen ja suorasukainen tehtäväkirja , joka yhdistää mindfulnessin ja itsetutkiskelun ronskiin huumoriin. Kirja tarjoaa tehtäviä, joiden avulla lukija voi päästää irti negatiivisuudesta ja keskit...

Kotikeittiön rohdot

Ihana lisä rohtokirjojeni joukkoon on tämä Readme.fi:n julkaisema uutuus Kotikeittiön rohdot (Raija Kivimetsä) Oppaan ohjeilla ja vinkeillä löydät vaivoihisi hoidon keittiöstäsi sen sijaan, että turvautuisit lääkekaapin sisältöön. Toki aina pitää järki päässä pitää eikä omin päin saa lopettaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Mutta suosittelen silti tutustumaan tähän kirjaan, voit yllättyä mitä kaikkea hyvää kaapeistasi löytyykään. Moni tuttu raaka-aine pitää sisällään melkoisia yllätyksiä. Tomaatti, sipulit, kaalit, mustapippuri, sitruuna ja hunaja näin ensitöikseen mainittuna ovat mahtavia terveyspommeja - nautit niitä sitten yksin tai yhdessä. Myös monet yrtit, öljyt, mausteet ja marjat ovat monella tapaa hyödyllisiä terveydellemme. Kirsikka auttaa kihtiin, tyrni hoitaa limakalvoja ja ehkä monen yllätykseksi marja-aronia se vasta mahtava tapaus onkin! Aronia on marjojen kuningas, siinä on runsaasti kivennäisaineita ja C-vitamiinia. Se tekee hyvää aivoille ja sydämelle sekä poistaa tu...

Tenavat tasapainoon

Lapsi oppii oman käyttäytymisensä säätelyä vain sopivasti kuormittuneena. Miellämme lapsen helposti huonokäytöksiseksi, jos hänen käyttäytymisensä ei mielestämme sovi tilanteeseen. Esimerkiksi sukujuhlissa energiaa pursuvaa ja liikkeeseen pyrkivää lasta pidetään usein kurittomana. Näennäisesti huonossa käyttäytymisessä on kuitenkin kyse oman kuormituksen säätelystä. "Samalla tavoin kuin aikuinen purkaa kuormitustaan esimerkiksi liikkumalla tai menemällä lepäämään, myös lapsi säätelee omaa kuormitustaan”, kertoo Tenavat tasapainoon -kirjan kirjoittanut toimintaterapeutti Merja Tompuri . ”Lapset eivät toki valitse toimintaansa ajatellen, että tilanne on kuormittava ja nyt vähennän stressiä liikkeen avulla, vaan säätely tapahtuu automaattisesti keskushermoston ohjaamana.” Jos säätelyyn ei ole mahdollisuutta tai jos sen tarve sivuutetaan, kuormitus kasvaa liian suureksi. Silloin ihminen, niin aikuinen kuin lapsi, voi huonosti. Kuormitus ei itsessää...