Siirry pääsisältöön

Lahjaksi kirja?

Hei! Jos et tiedä mitä antaisit läheisillesi lahjaksi niin mitäpä jos antaisit kirjan? Tässä muutama kiva vaihtoehto Otavalta. Lapsille ja muillekin tiedonjanoisille löytyy iso SUPERTIETOKIRJA, joka sisältää yli 10 000 sanaa kuvan kera. Aihealueina ovat tiede, tekniikka, luonto, maantiede, kulttuuri, urheilu & harrasteet ja historia.

Maailmankaikkeus, planeetat, avaruustutkimus ja tähtikartat.
Kemialliset reaktiot, aineiden synnyt ja alkuainetaulukko.
Ihmisruumis,  maatilan asukkaat, hyönteiset, liskot ja käärmeet.
Maan koostumus, maanjäristyksen synty, koralliriutat, maanosat ja Antarktis.
Balettiliikkeet, suuret ajattelijat, ruokalajeja maailmalta, naisten ja miesten muoti.
Urheilulajit, pelit ja taikatemput.
Kreikkalaiset myytit, viikingit, muinainen Amerikka, linnat, sodat ja eri maiden hallitsijat.
Kaikki tämä ja paljon paljon muuta esiteltynä upein värikuvin ja runsain tietomäärin. Tässä riittää tutkittavaa ja paljon kiinnostavaa lukemista koko perheelle!


***

Ja jos mennyt aika kiinnostaa niin Muistojen markkinoilla esittelee tutut ja muistoihin unohtuneet sinivalkoisen arjen klassikot ihanien vintagekuvien kera.
Esla-potkukelkka, Afrikantähti ja Fortuna, Jamekset, mäntysuopa, kotimaiset huonekalut, Heteka, Porin Matti, Sampo-tulitikut, HOTA-särkypulveri. Jenkkipurkka, Körttipastilli, Koskenlaskija, Paulig ja autonkeräilykuvat, Pommac.
Plastex-tuotteet: leikkisakset, visertävä lintu ja säilytysrasiat, Rapala-uistin ja Pappa-Tunturi.

Moni näistä on tuttuja nykypäivänkin ihmisille, mutta moni on jäänyt unholaan vanhemmaltakin väestöltä. Moni näistä merkeistä on kadonnut markkinoilta mutta onneksi vielä jokunen sieltä löytyy edelleenkin. 
Olen aina jollain tavalla haaveillut menneestä ajasta, siihen on mielestäni liittynyt monia hyviä asioita: parempaa musiikkia, laadukkaampia ja hienompia vaatteita ja kestävämpiä tuotteita. Kirjaa lukiessani oli hienoa saada lisää tietoa tuotteista ja tavaroista, jotka olen oppinut tuntemaan vain nimeltä. Mutta silti minut valtaa suuri haikeus ja surumielisyyskin. Mennyt on mennyttä, eikä sitä takaisin saa, ja moni hyvä tuote on jäänyt ns. kehityksen rattaisiin. Meidän kannattaisi enemminkin pitää kiinni omastamme eikä antaa niitä pois tai antaa niiden kadota ajan pyörteisiin. ***

Uusista, nykypäivän asioista kiinnostuneille suosittelen MITÄ, MISSÄ, MILLOIN 2017 -kuva/sanakirjaa. Se on Suomen suosituin tietokirja.
Kirjassa esitellään vuoden tärkeimmät uutiset, ilmiöt ja ihmiset ja se pohtii myös tulevaa luotettavalla tavalla kertoen asioista oleellisimmat seikat.  Jaksan kyllä aina ihmetellä tuota vuosilukua näissä kirjoissa, miksei siinä lue kuluva vuosi, eli se vuosi mistä kirja kertoo. Hmh. No, jätetään tämä pohdinta oman pääni sisäpuolelle ja teille muille toivotan hyvää joulumieltä!

"Kirjan alkupuolella on kuukausien mukaan jaoteltu uutiskatsaus, jossa kerrotaan kuluneen vuoden tärkeimmät tapahtumat. Vuoden aikana kuolleista kuuluisista henkilöistä on erillinen luettelo. Loppuosa kirjaa käsittää laajempia artikkeleita vuoden ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä. Mukana on sekä jokavuotisia vakioartikkeleita, joissa käydään läpi esimerkiksi kotimaan politiikan, urheilun tai eri kulttuurin alojen tapahtumia vuoden ajalta, sekä vaihtuvia artikkeleita, joissa käsitellään erilaisia ajankohtaisiksi nousseita teemoja."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…