Siirry pääsisältöön

Lahjaksi kirja?

Hei! Jos et tiedä mitä antaisit läheisillesi lahjaksi niin mitäpä jos antaisit kirjan? Tässä muutama kiva vaihtoehto Otavalta. Lapsille ja muillekin tiedonjanoisille löytyy iso SUPERTIETOKIRJA, joka sisältää yli 10 000 sanaa kuvan kera. Aihealueina ovat tiede, tekniikka, luonto, maantiede, kulttuuri, urheilu & harrasteet ja historia.

Maailmankaikkeus, planeetat, avaruustutkimus ja tähtikartat.
Kemialliset reaktiot, aineiden synnyt ja alkuainetaulukko.
Ihmisruumis,  maatilan asukkaat, hyönteiset, liskot ja käärmeet.
Maan koostumus, maanjäristyksen synty, koralliriutat, maanosat ja Antarktis.
Balettiliikkeet, suuret ajattelijat, ruokalajeja maailmalta, naisten ja miesten muoti.
Urheilulajit, pelit ja taikatemput.
Kreikkalaiset myytit, viikingit, muinainen Amerikka, linnat, sodat ja eri maiden hallitsijat.
Kaikki tämä ja paljon paljon muuta esiteltynä upein värikuvin ja runsain tietomäärin. Tässä riittää tutkittavaa ja paljon kiinnostavaa lukemista koko perheelle!


***

Ja jos mennyt aika kiinnostaa niin Muistojen markkinoilla esittelee tutut ja muistoihin unohtuneet sinivalkoisen arjen klassikot ihanien vintagekuvien kera.
Esla-potkukelkka, Afrikantähti ja Fortuna, Jamekset, mäntysuopa, kotimaiset huonekalut, Heteka, Porin Matti, Sampo-tulitikut, HOTA-särkypulveri. Jenkkipurkka, Körttipastilli, Koskenlaskija, Paulig ja autonkeräilykuvat, Pommac.
Plastex-tuotteet: leikkisakset, visertävä lintu ja säilytysrasiat, Rapala-uistin ja Pappa-Tunturi.

Moni näistä on tuttuja nykypäivänkin ihmisille, mutta moni on jäänyt unholaan vanhemmaltakin väestöltä. Moni näistä merkeistä on kadonnut markkinoilta mutta onneksi vielä jokunen sieltä löytyy edelleenkin. 
Olen aina jollain tavalla haaveillut menneestä ajasta, siihen on mielestäni liittynyt monia hyviä asioita: parempaa musiikkia, laadukkaampia ja hienompia vaatteita ja kestävämpiä tuotteita. Kirjaa lukiessani oli hienoa saada lisää tietoa tuotteista ja tavaroista, jotka olen oppinut tuntemaan vain nimeltä. Mutta silti minut valtaa suuri haikeus ja surumielisyyskin. Mennyt on mennyttä, eikä sitä takaisin saa, ja moni hyvä tuote on jäänyt ns. kehityksen rattaisiin. Meidän kannattaisi enemminkin pitää kiinni omastamme eikä antaa niitä pois tai antaa niiden kadota ajan pyörteisiin. ***

Uusista, nykypäivän asioista kiinnostuneille suosittelen MITÄ, MISSÄ, MILLOIN 2017 -kuva/sanakirjaa. Se on Suomen suosituin tietokirja.
Kirjassa esitellään vuoden tärkeimmät uutiset, ilmiöt ja ihmiset ja se pohtii myös tulevaa luotettavalla tavalla kertoen asioista oleellisimmat seikat.  Jaksan kyllä aina ihmetellä tuota vuosilukua näissä kirjoissa, miksei siinä lue kuluva vuosi, eli se vuosi mistä kirja kertoo. Hmh. No, jätetään tämä pohdinta oman pääni sisäpuolelle ja teille muille toivotan hyvää joulumieltä!

"Kirjan alkupuolella on kuukausien mukaan jaoteltu uutiskatsaus, jossa kerrotaan kuluneen vuoden tärkeimmät tapahtumat. Vuoden aikana kuolleista kuuluisista henkilöistä on erillinen luettelo. Loppuosa kirjaa käsittää laajempia artikkeleita vuoden ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä. Mukana on sekä jokavuotisia vakioartikkeleita, joissa käydään läpi esimerkiksi kotimaan politiikan, urheilun tai eri kulttuurin alojen tapahtumia vuoden ajalta, sekä vaihtuvia artikkeleita, joissa käsitellään erilaisia ajankohtaisiksi nousseita teemoja."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…