Siirry pääsisältöön

Lahjaksi kirja?

Hei! Jos et tiedä mitä antaisit läheisillesi lahjaksi niin mitäpä jos antaisit kirjan? Tässä muutama kiva vaihtoehto Otavalta. Lapsille ja muillekin tiedonjanoisille löytyy iso SUPERTIETOKIRJA, joka sisältää yli 10 000 sanaa kuvan kera. Aihealueina ovat tiede, tekniikka, luonto, maantiede, kulttuuri, urheilu & harrasteet ja historia.

Maailmankaikkeus, planeetat, avaruustutkimus ja tähtikartat.
Kemialliset reaktiot, aineiden synnyt ja alkuainetaulukko.
Ihmisruumis,  maatilan asukkaat, hyönteiset, liskot ja käärmeet.
Maan koostumus, maanjäristyksen synty, koralliriutat, maanosat ja Antarktis.
Balettiliikkeet, suuret ajattelijat, ruokalajeja maailmalta, naisten ja miesten muoti.
Urheilulajit, pelit ja taikatemput.
Kreikkalaiset myytit, viikingit, muinainen Amerikka, linnat, sodat ja eri maiden hallitsijat.
Kaikki tämä ja paljon paljon muuta esiteltynä upein värikuvin ja runsain tietomäärin. Tässä riittää tutkittavaa ja paljon kiinnostavaa lukemista koko perheelle!


***

Ja jos mennyt aika kiinnostaa niin Muistojen markkinoilla esittelee tutut ja muistoihin unohtuneet sinivalkoisen arjen klassikot ihanien vintagekuvien kera.
Esla-potkukelkka, Afrikantähti ja Fortuna, Jamekset, mäntysuopa, kotimaiset huonekalut, Heteka, Porin Matti, Sampo-tulitikut, HOTA-särkypulveri. Jenkkipurkka, Körttipastilli, Koskenlaskija, Paulig ja autonkeräilykuvat, Pommac.
Plastex-tuotteet: leikkisakset, visertävä lintu ja säilytysrasiat, Rapala-uistin ja Pappa-Tunturi.

Moni näistä on tuttuja nykypäivänkin ihmisille, mutta moni on jäänyt unholaan vanhemmaltakin väestöltä. Moni näistä merkeistä on kadonnut markkinoilta mutta onneksi vielä jokunen sieltä löytyy edelleenkin. 
Olen aina jollain tavalla haaveillut menneestä ajasta, siihen on mielestäni liittynyt monia hyviä asioita: parempaa musiikkia, laadukkaampia ja hienompia vaatteita ja kestävämpiä tuotteita. Kirjaa lukiessani oli hienoa saada lisää tietoa tuotteista ja tavaroista, jotka olen oppinut tuntemaan vain nimeltä. Mutta silti minut valtaa suuri haikeus ja surumielisyyskin. Mennyt on mennyttä, eikä sitä takaisin saa, ja moni hyvä tuote on jäänyt ns. kehityksen rattaisiin. Meidän kannattaisi enemminkin pitää kiinni omastamme eikä antaa niitä pois tai antaa niiden kadota ajan pyörteisiin. 



***

Uusista, nykypäivän asioista kiinnostuneille suosittelen MITÄ, MISSÄ, MILLOIN 2017 -kuva/sanakirjaa. Se on Suomen suosituin tietokirja.
Kirjassa esitellään vuoden tärkeimmät uutiset, ilmiöt ja ihmiset ja se pohtii myös tulevaa luotettavalla tavalla kertoen asioista oleellisimmat seikat.  Jaksan kyllä aina ihmetellä tuota vuosilukua näissä kirjoissa, miksei siinä lue kuluva vuosi, eli se vuosi mistä kirja kertoo. Hmh. No, jätetään tämä pohdinta oman pääni sisäpuolelle ja teille muille toivotan hyvää joulumieltä!

"Kirjan alkupuolella on kuukausien mukaan jaoteltu uutiskatsaus, jossa kerrotaan kuluneen vuoden tärkeimmät tapahtumat. Vuoden aikana kuolleista kuuluisista henkilöistä on erillinen luettelo. Loppuosa kirjaa käsittää laajempia artikkeleita vuoden ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä. Mukana on sekä jokavuotisia vakioartikkeleita, joissa käydään läpi esimerkiksi kotimaan politiikan, urheilun tai eri kulttuurin alojen tapahtumia vuoden ajalta, sekä vaihtuvia artikkeleita, joissa käsitellään erilaisia ajankohtaisiksi nousseita teemoja."





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Satuhieronta

Satuhieronta  läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa ”Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa:  satu ja hyvä kosketus." Muistatko miten hyvältä se tuntui kun joku piirteli selkään kuvioita? Omasta lapsuudesta se ainakin muistuu mukavana muistona mieleen. Monesti lapsina piirtelimme toistemme selkään kuvioita ja yritimme arvata mikä kuva on kyseessä. Samaa on tehty myös päiväkodissa ja koulussa. Nyt asiaa on tutkittu tarkemmin, ja sille on löytynyt nimi: ’satuhieronta’. Satuhieronta tuntuu lähes epätodellisen yksinkertaiselta tavalta poistaa monia negatiivisia asioita ja ennen kaikkea lisätä positiivisia asioita. Satuhieronnan vaikutukset ulottuvat niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Se antaa myönteisen läheisyyden ja kosketuksen kokemuksia, tukee itsetuntoa, kehittä

Kirjosukkakirja

  En kestä, miten keksit näitä ideoita Lumi Karmitsa! Olet niin valtavan taitava luomaan taidetta puikoilla. Kirja kirjalta yhä huikeampia neulekuvioita ja -malleja.  Tässä uusimmassa kirjassa on eräs veikeä juttu. Kirjosukkakirjasta löytyy 20 erilaista upeaa sukkaa, mutta vain yksi ohje. Nii'in. Luit oikein. Eli jos osaat tehdä yhdet sukat, osaat tehdä kaikki! Kirjan kuvioiden mallikertoja voi hyödyntää myös muissa töissä kuten vaikkapa peitoissa, pipoissa, kaulahuiveissa tai hameen helmassa. Huisia, eikö! Kirjan kuvioissa vipeltävät jälleen kerran somat eläimet, kuten ketut, puput, kisut, lampaat, possut ja linnut. Pääkallojakaan ei olla unohdettu, onneksi. Näiden lisäksi seilataan merellä, tehdään eeppistä shittiä, pohditaan kuka on tuo sukkien rillipäinen nainen, ja sanotaan heipat alienille, lumiukolle ja joulupukille sekä merenneidolle. Löytyypä kuoseista tietysti myös paljon luontoteemaa ja kukkasia. Miten voi pikseleillä saada aikaan pyöreitä muotoja? Se minua aina miet