Siirry pääsisältöön

Voileipäkakkua!

Voi ei, seuraavat juhlat on vasta heinä-elokuussa! Miten kestän sinne asti ilman voileipäkakkua? Niin siis meillä on aina kuulunut juhlaan kuin juhlaan voileipäkakut. Rakastan niitä! Ja luultavasti moni muukin perhepiirissämme koska aina ne katoavat ensimmäisenä pöydästä. Tokihan voileipäkakun voisi pyöräyttää muuten vain, ilman sen kummempaa syytä tai aihetta, mutta yleensä niitä on tehty vain juhlatarjottavaksi. Sain eilen käsiini kirjauutukaisen - VOILEIPÄKAKKUKIRJA. Vau! Ei voi muuta sanoa. Lueskelin kirjan läpi ja löysin vaikka kuinka monta vaihtoehtoa mitä haluan ehdottomasti kokeilla! Ja ajattelin viedä kirjan myös äidilleni, joka on siis se meidän perheen voileipäkakkuvastaava, josko hän innostuisi kirjan ohjeista myös. Kokeiluun osaltani menee tällä kertaa jokin muu kuin perinteiset kala- tai kinkkutäytteiset. Erityisesti kana-pekonikakku, Club sandwich -kakku ja nyhtopossukakku herauttivat veden kielelleni! 

Miksei tällaista kirjaa ole aiemmin tehty! Tai ehkä on, ei vain ole osunut silmiin. Onneksi tämä kuitenkin osui - ja upposi. Ihan mahtavia ideoita ja makuvaihtoehtoja kasvisvaihtoehdoista perinteisiin kalatäytteisiin, mutta lisäksi uutta twistiä makuvaihtoehtoihin on haettu maailmalta.

Kirjan ohjeilla leivot leivätkin itse ja erityisruokavaliotkin on otettu ohjeissa huomioon. Myös tärkeitä huomioita voileipäkakun "vaiheista" eli kostutuksesta, kokoamisesta, raaka-aineista ja koristelusta on koottu kirjan alkupuolelle. Kirjasta löytyy ohjeet myös aiolin valmistukseen ja lisäksi löytyy herkulliselta kuulostavat sipulihilloke ja tomaattimarmeladi. Oikeastaan ainoa asia minkä vaihtaisin on margariinin vaihto voihin. Monessa ohjeessa siis juustokakku-tyyppisissä resepteissä pohjassa käytettiin margariinia, mutta itse vaihtaisin sen voihin. Voissa on kuitenkin aina luonnollisempi ja aidompi maku ja koska jos täytteisiinkin panostaa huolella niin panostaisin myös pohjaan.

Huomio kasvissyöjille! Tästä kirjasta löytyy todella runsaasti kasvisvaihtoehtoja, laskujeni mukaan jopa 14 vaihtoehtoa. Näistä esimerkkinä mangosalsakakku, hummuskakku, avokado-mustapapukakku ja italialainen pestokakku.

MARKKU KOPRA & SARI TAMMIKARI
Teos 2016

P.S. Varautukaahan juhlavieraat - aion toteuttaa kirjan ohjeista muutaman seuraaville syntymäpäiville!Kommentit

  1. Tuopa kuulostaa herkulliselta kirjalta :) vaikka itselläni on varmaan 500 keittokirjaa, niin kyllä tuokin sinne sekaan mahtuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ilolla! Tämä on niin ihana kirja ja kivaa vaihtelua makeaan leivontaan. Ja kirjasta sai kyllä hyviä ideoita ja vaihtelua niin makumaailmaan ja koristeluunkin, ei siis enää pelkkää tonnikalaa ja kinkkua vaan pistetään kehiin kana, pekoni tai nyhtopossu! Tai ehkä kokonaan kasvisvaihtoehto.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…