Siirry pääsisältöön

Voileipäkakkua!

Voi ei, seuraavat juhlat on vasta heinä-elokuussa! Miten kestän sinne asti ilman voileipäkakkua? Niin siis meillä on aina kuulunut juhlaan kuin juhlaan voileipäkakut. Rakastan niitä! Ja luultavasti moni muukin perhepiirissämme koska aina ne katoavat ensimmäisenä pöydästä. Tokihan voileipäkakun voisi pyöräyttää muuten vain, ilman sen kummempaa syytä tai aihetta, mutta yleensä niitä on tehty vain juhlatarjottavaksi. Sain eilen käsiini kirjauutukaisen - VOILEIPÄKAKKUKIRJA. Vau! Ei voi muuta sanoa. Lueskelin kirjan läpi ja löysin vaikka kuinka monta vaihtoehtoa mitä haluan ehdottomasti kokeilla! Ja ajattelin viedä kirjan myös äidilleni, joka on siis se meidän perheen voileipäkakkuvastaava, josko hän innostuisi kirjan ohjeista myös. Kokeiluun osaltani menee tällä kertaa jokin muu kuin perinteiset kala- tai kinkkutäytteiset. Erityisesti kana-pekonikakku, Club sandwich -kakku ja nyhtopossukakku herauttivat veden kielelleni! 

Miksei tällaista kirjaa ole aiemmin tehty! Tai ehkä on, ei vain ole osunut silmiin. Onneksi tämä kuitenkin osui - ja upposi. Ihan mahtavia ideoita ja makuvaihtoehtoja kasvisvaihtoehdoista perinteisiin kalatäytteisiin, mutta lisäksi uutta twistiä makuvaihtoehtoihin on haettu maailmalta.

Kirjan ohjeilla leivot leivätkin itse ja erityisruokavaliotkin on otettu ohjeissa huomioon. Myös tärkeitä huomioita voileipäkakun "vaiheista" eli kostutuksesta, kokoamisesta, raaka-aineista ja koristelusta on koottu kirjan alkupuolelle. Kirjasta löytyy ohjeet myös aiolin valmistukseen ja lisäksi löytyy herkulliselta kuulostavat sipulihilloke ja tomaattimarmeladi. Oikeastaan ainoa asia minkä vaihtaisin on margariinin vaihto voihin. Monessa ohjeessa siis juustokakku-tyyppisissä resepteissä pohjassa käytettiin margariinia, mutta itse vaihtaisin sen voihin. Voissa on kuitenkin aina luonnollisempi ja aidompi maku ja koska jos täytteisiinkin panostaa huolella niin panostaisin myös pohjaan.

Huomio kasvissyöjille! Tästä kirjasta löytyy todella runsaasti kasvisvaihtoehtoja, laskujeni mukaan jopa 14 vaihtoehtoa. Näistä esimerkkinä mangosalsakakku, hummuskakku, avokado-mustapapukakku ja italialainen pestokakku.

MARKKU KOPRA & SARI TAMMIKARI
Teos 2016

P.S. Varautukaahan juhlavieraat - aion toteuttaa kirjan ohjeista muutaman seuraaville syntymäpäiville!Kommentit

  1. Tuopa kuulostaa herkulliselta kirjalta :) vaikka itselläni on varmaan 500 keittokirjaa, niin kyllä tuokin sinne sekaan mahtuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ilolla! Tämä on niin ihana kirja ja kivaa vaihtelua makeaan leivontaan. Ja kirjasta sai kyllä hyviä ideoita ja vaihtelua niin makumaailmaan ja koristeluunkin, ei siis enää pelkkää tonnikalaa ja kinkkua vaan pistetään kehiin kana, pekoni tai nyhtopossu! Tai ehkä kokonaan kasvisvaihtoehto.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…