Siirry pääsisältöön

Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin
Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin
Pinja Niemi, Mari Nuikka ja Marjo Koivumäki

Persoonallinen koti itsetehdyin yksityiskohdin, suuntaviivana toimii maalaisromantiikka.

Kirjassa esitellään somistusideoita ja tuunausohjeita, erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. Suositaan kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Kirjassa oleviin ideoihin ei kaikkiin ole yksityiskohtaisia ohjeita,  mutta kuvat toimivatkin lähinnä inspiraation lähteenä ja ideakuvina. Joissakin kuvissa saatetaan myös esitellä erilaisia tekniikoita ja työtapoja, joita lukija voi halutessaan lähteä opiskelemaan. Näistä esimerkkeinä vaikkapa kankaankudonta ja seulapainanta. 

Kirja on kuvitukseltaan kaunis. Romanttinen, maanläheinen ja herkullinen. Kuvia on runsaasti ja ohjeet ovat runsassanaisia. Kirjan lopusta löytyy listattuna hankintapaikkoja, joista kirjassa esiteltyjä välineitä ja materiaaleja voi kysellä ja hankkia.

Pitsi taipuu kulhoiksi, lampunvarjostimeksi ja tyynynpäällisiksi.

Höyhenillä voi koristella tyynyt ja lampun tai tehdä enkelinsiivet seinäkoristeeksi.

Heinäseipäät saavat uuden elämän tikkaina ja jakkarana.

Kirjasta löytyy runsaasti ideoita sisustukseen, somistukseen, kattauksiin.
Kodin eri tilat saavat uutta ilmettä helposti itsetehden.

Kirjassa esitellään lukuisia erilaisia tekniikoita kuten betonimassan käyttö, efektimaalit, kynttilän valmistus, huovutus, paperityöt, kuvansiirto niin keramiikkaan kuin lasillekin.

Rakastan tee-se-itse-kirjoja. On aina ilo katsella kauniita kuvia, oppia uutta ja saada inspiraatiota. Aina ei tarvitse hankkia uutta vaan voi itse luoda ja tuunata vanhasta jotakin ihan erilaista.

Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin
Minerva 2015Kommentit

  1. Tuo kirja vaikuttaa mielenkiintoiselle. Varasin äsken kirjastosta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…